Creatieve trucks maken, uitdaging

Bij een groep Amerikaanse ontwerpers Craft Genesis vond ik het ontwerp voor deze prachtige 3d truck.Na aanschaf heb ik er meerdere uitgesneden met de lasersnijder en besloten er een familie uitdaging van te maken.Iedereen heeft per post het uitgesneden patroon in 3mm triplex gekregen. Schuurpapier, beits, kwastje  en een klein lampje. Paste allemaal mooi in een brievenbus pakketje. Het verzoek was hem in elkaar te zetten en naar eigen smaak aan te kleden.Op 1e kerstdag was de finale en zijn per Skype verbinding de geprepareerde modellen getoond. Familie in  Canada traden als jury op.Het werd een verrassende middag met zeer originele en diverse inzendingen.

Lees meer »

Recycle art

Deze dieren groeien in alle rust op. Scharrelend door heel Nederland en met giften van veel mensen is er een uitgebreide voorraad materialen verzameld.Hoefijzers, gereedschap, keuken artikelen, bestek, stenen en resten hout uit werkplaatsen en het bos op de Veluwe.De onderdelen liggen rustig in de kast te rijpen tot het ontwerp tijd is. Dan vormen zich nieuwe dieren op de proeftafel. Hier blijven ze een tijdje om verder uit te groeien. Details kunnen nog veranderd worden en de beste bevestigingstechniek wordt rustig bekeken. Boren, lijmen, slijpen, popnagels of lassen?Als het recycle dier helemaal uitgegroeid is is het tijd om naar de werkplaats te gaan en tot leven te komen. Eenmaal klaar gaan ze in de fietstas weer mee naar huis. Daar worden de dieren eventueel ontroest, geolied of gelakt. Sinds november 2020 kunnen er zelfs kleine onderdelen gesmeed worden ;-)Soms krijgen de platte dieren nog een mooie lijst of sokkel. Ook dit materiaal is gerecycled en niet perfect. Zelden is er een stukje recht of glad. Schuren, olie of lak erop en dan zijn de dieren klaar om aan de wereld getoond te worden.Voor de liefhebbers zijn ze allemaal ter adoptie beschikbaar.Met de opbrengst wordt Prince Fluffy Kareem, een opvang voor paarden, ezels, katten en honden in Egypte gesteund.

Lees meer »

Prince Fluffy Kareem

Een lokale organisatie in Cairo, Egypte die paarden, ezels, kamelen, poezen en honden helpt.De economische omstandigheden en de medische kennis is niet zoals wij dat in het Westen gewend zijn.In 2012 is de Noorse Marte daar begonnen en heeft met lokale werkers  al veel dieren en lokale dieren eigenaars geholpen. Inmiddels bieden ze aan ruim 200 paarden en ezels, die niet meer kunnen werken permanent onderdak.De organisatie is in het Verenigd koninkrijk geregistreerd als goed doel nr 1156400De opbrengst van de recycle art , lasersnijwerk en led lampjes gaat direct naar dit doel.

Lees meer »